Freeman Residence

Residential
Freeman Residence
(Southern Missouri)

Russell Architects was hired by the Freeman family to design an addition to and complete renovation of their existing home.

The renovation includes opening up their existing ranch-style home, replacing existing load-bearing walls with new post-and-beam construction, transforming existing enclosed rooms into a series of open living spaces, framed views, and naturally lit spaces.

The new addition includes family room, bedrooms, bathrooms, and transition spaces with vaulted ceilings, exposed wood beams, a large stone fireplace, and magnificent views of their expansive property.

The exterior includes a new in-ground swimming pool and pool-house.  The pool-house, combined with the new addition, creates a private courtyard, perfect for relaxing or entertaining.

Click the main photo below to scroll through enlarged images

Swipe on a photo to scroll or tap on the photo to enlarge